Grad Vukovar nastavlja ulagati u sportsku infrastrukturu stoga su tijekom prošle, ali i ove godine, u suradnji s Javnom ustanovom  "Sportski objekti Vukovar“ provedeni brojni radovi u svrhu modernizacije Sportske dvorane Borovo Naselje.

Investicije su ukupno vrijedne 2.670.233,38 kuna s PDV-om te su sufinancirane sredstvima EU te sredstvima Ministarstva turizma i sporta.

Dvoranu je iz tog razloga obišao gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, ovom prilikom istaknuvši kako su provedeni projekti koji su u velikoj mjeri sufinancirani sredstvima Europske unije omogućili podizanje standarda sportske dvorane na još veću razinu. „Ovim projektima uspješno smo zaokružili priču o sportskoj dvorani u Borovu naselju te njezinoj modernizaciji u raznim segmentima. Dvorana sada pruža još viši sportski standard na korist vukovarskih, ali i svih drugih sportaša koji dođu u naš grad. Trenutno je u tijeku i ljetni sportski kamp što nas čini još ponosnijima, jer najmlađi Vukovarci imaju kvalitetno mjesto za razvijanje svojih sportskih vještina.“, rekao je ovom prigodom gradonačelnik Penava.

Ravnatelj JU "Sportski objekti Vukovar" Ivan Szabo istaknuo je kako prilikom modernizacije dvorane pribavljena najkvalitetnija košarkaška oprema koja omogućuje održavanje najviših sportskih natjecanja što se tiče košarke. „Modernizacija sportske dvorane neizmjerno je važna za sportske udruge i klubove koji djeluju na području našega grada, a koji će dvoranu sada moći koristiti na znatno funkcionalniji način. Značajan je ovo iskorak kada je riječ o sportskoj infrastrukturi grada Vukovara.“, dao je zaključiti Szabo.

Dvorana je provedbom projekta „Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo Naselje“, a koji je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. te koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara, energetski obnovljena čime su modernizirani elektrotehnički i strojarski sustavi te su ugrađena nova učinkovita LED rasvjetna tijela što će u konačnici dovesti do smanjenja potrošnje električne i toplinske energije. Ukupna vrijednost projekta je 1.655.811,00 kuna, od čega je iznos od 1.324.648,80 kuna sufinanciran sredstvima Europske unije.

Ovaj projekt je trajao od 9. ožujka 2021. godine pa sve do 9. srpnja 2022. godine, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Partneri Gradu Vukovaru na provedbi projekta su Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ i VURA – Razvojna agencija d.o.o. za promicanje razvoja.

Svrha projekta je omogućiti građanima Vukovara, i šire, mjesto za organizaciju i provedbu obrazovnih i sportskih sadržaja te doprinijeti promociji Vukovara kao turističke destinacije za sport i rekreaciju te se provedbom projekta „Razvoj dodatnih obrazovnih sadržaja i modernizacija sportske dvorane Borovo Naselje“ omogućuje organizacija brojnih događanja što će u konačnici doprinijeti prezentaciji grada Vukovara kao turističke destinacije za sport i rekreaciju.

Nadalje, Grad Vukovar je nabavio i opremu kojom je modernizirana košarkaška dvorana, a podrazumijeva mobilnu košarkašku konstrukciju (koševe), košarkašku ploču, tablicu za osobne pogreške, videodisplay, strelicu za posjed lopte, timer te pregradnu zavjesu. Nabava opreme u ukupnoj je vrijednosti  611.798,38 kn s PDV-om, a Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo je projekt u iznosu od 251.557,68 kuna.

Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ provela je izgradnju ureda za sportske udruge koje koriste sportsku dvoranu. Naime, od obnove dvorane 2001. godine, sportski uredi bili su smješteni u neobnovljenom dijelu dvorane, a ovim projektom moderno uređeni uredi opremljeni su tipskim namještajem, pristupačni, vizualno ne narušavajući koncept dvorane i komunikaciju unutar same zgrade. Ukupna vrijednost investicije iznosi 342.384,00 kn s PDV-om.

Također, Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ provela je opremanje fitness centra kojega koriste sve sportske udruge koje su korisnici dvorane, ali i mnoge druge. Nabavljena sportska oprema služi za jačanje gornjih i donjih ekstremiteta te za opću kondicijsku pripremu, a sastoji se od trenažera, slobodnih utega i sportskih rekvizita. Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 60.240,00 kn s PDV-om.