Grad Vukovar sudjeluje u projektu „Vrtići i škole na tržnicama" koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica, a u sklopu kojega su vukovarski vrtićki mališani posjetili vukovarsku gradsku tržnicu kako bi naučili što sve zdravo tamo mogu pronaći i kupiti.

Zabavna je ovo i edukativna inicijativa koja kod djece, polaznika vukovarskih vrtića, kroz učenje i igru pobuđuje znatiželju i pozitivno djeluje na stvaranje i mijenjanje navika koje uvelike utječu na kvalitetu života.

Djecu je na vukovarskoj tržnici dočekao i pozdravio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac te im uručio ilustrirane slikovnice „Šetnja tržnicom", autorice Marije Martinko, a sve s ciljem poticanja stvaranja navika konzumacije domaćih i svježih proizvoda kod naših najmlađih.

“Četvrtu godinu za redom Grad Vukovar na ovaj način motivira naše najmlađe na učenje o zdravim navikama i zdravom načinu života. Cilj je popularizacija i prepoznavanje važnosti domaćih i lokalnih proizvoda te poticanje djece da od najranijih dana razvijaju svijest o kupovanju i konzumiranje domaće hrane. U jednoj lijepoj atmosferi i zabavi svi zajedno učimo o vrijednostima koje lako možemo pronaći oko nas.“, rekao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.