U organizaciji Općine Bogdanovci upriličeno je svečano otvorenje dječjeg vrtića u Petrovcima koji je područni objekt Dječjeg vrtića Vukovar I.

Grad Vukovar kao osnivač predškolske ustanove Dječji vrtić Vukovar I sklopio je ugovor o pružanju usluga predškolskog odgoja i naobrazbe u PO Petrovci, Općina Bogdanovci. Vrtić je s radom započeo prvog ožujka te je otvorena jedna odgojna skupina i zaposleno je dvije osobe.

Otvorenju vrtića nazočio je zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac istaknuvši kako otvorenje vrtića predstavlja dobar primjer suradnje i zajedništva, a koji se tiče dobrobiti najmlađih. „Grad Vukovar kao osnivač predškolskih ustanova ulaže značajan trud u stvaranje te zadržavanje kvalitetnih uvjeta predškolskog odgoja, a sve za naše najmlađe sugrađane. S ponosom ističemo kako je Dječji vrtić Vukovar I proglašen i najboljim vrtićem u Republici Hrvatskoj, stoga nema sumnje kako će stručno vodstvo i vrtić u Petrovcima učiniti jednim od najboljih.“, rekao je Sušac.  

Zahvaljujući osnivaču Dječjeg vrtića Vukovar I, Gradu Vukovaru, koji pokazuje izuzetno veliko razumijevanje za sve naše aktivnosti, prihvaćen je prijedlog za otvaranje ovog područnog objekta. Trenutno je upisano 5 djece, no početkom nove pedagoške godine očekujemo ih puno više.“, istaknula je ovom prilikom ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić.

Podsjetimo kako u Vukovaru posljednjih godina gradski dječji vrtići bilježe stalni i kontinuirani porast upisane djece, posebice jasličke dobi, pa je tako u pedagoškoj godini 2021./2022. u Dječji vrtić Vukovar I i II upisano je ukupno 815 djece, što je u usporedbi s prethodnom pedagoškom godinom kada je bilo upisano 791 dijete, 24 djeteta više.

Kontinuirani porast djece upisane u vrtiće je zasigurno jedan od znakova kako je Vukovar mjesto ugodno za življenje, privlačno i za mlađu populaciju koja u ovom gradu planira svoju budućnost, ali je to i rezultat podrške Grada Vukovara kao osnivača, kojemu je briga o djeci i najmlađima uvijek bila prioritet.