U organizaciji Veleposlanstva Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, i ove godine komemoracijom i polaganjem vijenaca odana je počast svim poginulim bugarskim vojnicima i časnicima. U završnoj fazi Drugog svjetskog rata, ovdje je poginulo 1.027 bugarskih vojnika i časnika, a svake godine im uz predstavništvo Veleposlanstvo, počast odaje i Grad Vukovar, stoga je 2016. godine na Bugarskom groblju postavljen novi spomenik s popisom imena svih žrtava koje su stradale na ovom području. 

Ove godine počast je odao zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuvši kako je izrazito važno njegovati sjećanje na one koji su položili živote u oba rata. "Grad Vukovar s Veleposlanstvom Republike Bugarske u RH njeguje izrazito prijateljske odnose, a najveća poveznica je svakako rijeka Dunav iz koje moramo crpiti puni potencijal, za bolji gospodarski razvoj kako Vukovara, tako i Hrvatske, ali i Bugarske", rekao je Sušac.

Ovim putem je veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Genka Georgieva zahvalila Gradu Vukovaru što brine o spomeniku bugarskim vojnicima i časnicima te je izrazila zadovoljstvo što se ovaj događaj svake godine uoči Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom te Dana oružanih snaga Republike Bugarske upriliči u Vukovaru.

Nakon odavanja počasti na Bugarskom vojnom groblju, uslijedilo je odavanje počasti svim poginulim, nestalim, ubijenim i umrlim hrvatskim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskom rata, a potom je u Hrvatskom domu Vukovar upriličena izložba „Bugarska iz visine ptičjeg leta“.