U sklopu 25. vukovarskih adventskih svečanosti, proteklog je vikenda u crkvi sv. Filipa i Jakova snimljen tradicionalni Božićni koncert Tiha noć koji će se na Hrvatskoj radioteleviziji prikazivati na sam Badnjak.

Tihom noći se Vukovarci uvode u ugođaj Božića te mu se uvijek odazovu brojni sugrađani i gosti, a djelo je suradnje Gradskog muzeja Vukovar, Franjevačkog samostana i Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

Ove godine dio repertoara su  izvedbe Tamburaškog orkestra Batorek i vokalnih solista koji pjevaju najpoznatije božićne pjesme u crkvenom, svečanom ozračju.

Uz maestra Franju Batoreka i vrsni orkestar iz Osijeka te uz pjevački zbor MIR u toj svečanoj noći uživat ćemo u poznatim i dragim pjesmama: Tri kralja, Djetešce nam se rodilo, Božićna želja, Srićan Božić, U to vrijeme godišta, Tiha noć, Oj Betleme, Vrata mira i ljubavi i drugima u izvedbi Mirka Švende Žige, Barbare Suhodolčan, Stjepana Jeršeka Štefa, Marka Vukesa, Nine Fakin, Gorana Boškovića, Dore Vestić, Marina Bulića, Ive Županovića, Nere Mamić, Branka Čulića i zbora Vukovarski golubići.

Scenarist i urednik Tihe noći je Nikola Kristić, redatelj Tvrtko Grgić, producent Mate Letica.