Gradonačelnik Ivan Penava danas je u posjetu primio Veleposlanika Irske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Ruaidhria Dowlinga.

S obzirom kako je veleposlanik Dowling u veljači ove godine bio u nastupnom posjetu Vukovaru gdjee se upoznao s poviješću grada, današnji sastanak bio je prilika za razgovor o brojnim temama, s posebnim naglaskom na turizam, a sastanku je nazočio i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić.

„Drago mi je bilo susresti se s Veleposlanikom Irske te se kroz razgovor dotaknuti tema gospodarskog razvoja Vukovara koji na tom polju svakodnevno napreduje, upoznati ga s našim ciljevima u gospodarstvu, ali i turizmu, a s obzirom kako smo se zaista dotakli mnogih tema razgovarali smo i o mogućnosti suradnje na području kulture. Dotaknuli smo se migracija Hrvata u Irsku, ali i njihova povratka u Hrvatsku.“, rekao je Penava te zahvalio veleposlaniku na posjeti kao i na tome što je svoju podršku Vukovaru iskazao sudjelovanjem u ovogodišnjoj Koloni sjećanja.

Veleposlanik Dowling zahvalio je gradonačelniku Penavi na ugodnom razgovoru tijekom kojeg su ustanovljene brojne poveznice dvaju naroda. "Hrvatska je prekrasna zemlja koju su irci prepoznali te u velikom broju pohode hrvatsku obalu, a nadam se kako ćemo zajedničkim snagama isto preslikati i na Slavoniju. Kada su u pitanju migracije, poznato je kako mnogi biraju upravo Irsku u potrazi za boljim životom, no velika većina se vrati u Hrvatsku s novim iskustvima koja su im korisna za daljnji životni put", zaključio je Veleposlanik Dowling.