Danas je upriličena svečanost otvorenja nove zgrade Interventne jedinice policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Time je sjedište Interventne jedinice policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske iz Nuštra preseljeno u Vukovar, na adresu Rudofla Perešina 5.

Otvorenje zgrade obilježeno je prigodnim programom kojemu je ispred Grada Vukovara nazočio gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

"U ovom projektu Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Vukovar našli su se kao partneri, a rezultat je objekt koji će jedinici interventne policije pružiti uvjete za rad kakvi su primjereni i reprezentativni. Želja nam je zajedničkim snagama u Vukovaru napraviti ovakav centar, kao i to da objekt može poslužiti i međunarodnoj suradnji, obuci i pripremi policije iz susjednih, prijateljskih, zemalja. Nadam se kako ćemo u Vukovar uskoro dovesti i postrojbe specijalne policije.", dao je zaključiti gradonačelnik Penava.

„Nakon što smo doveli Hrvatsku vojsku u Vukovar, od danas, a na našu inicijativu, Interventna jedinica policijske uprave vukovarsko-srijemske ima sjedište u Vukovaru, u Ulici Rudolfa Perešina. Ovaj događaj za naš grad ima veliko značenje. Još jedna je ovo potvrda Vukovara kao administrativnog i upravnog središta naše županije, ali i donositelj drugih dobrobiti za naš grad, poput doseljavanja mladih obitelji te visoke razine sigurnosti koju u neželjenim situacijama može pružiti opremljena i obučena policijska postrojba. Ministarstvu unutarnjih poslova se zahvaljujem na kvalitetnoj suradnji, a svim pripadnicima ove postrojbe želim dobrodošlicu u Vukovar!“,dodao je Penava.

Zapovjednik Interventne jedinice vukovarsko-srijemske Policijske uprave Ivan Matić rekao je kako su pripadnici te policijske postrojbe do sada bili smješteni u Nuštru novoj, obnovljenoj zgradi u Vukovaru imaju znatno više prostora za smještaj, rad i usavršavanje.

Obnovu zgrade u kojoj je smještena Interventna policija financijski je pomogao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara sa gotovo 5 milijuna kuna.