Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac te pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić u nastupni posjet Gradu Vukovaru primili su Nj.E. Juana Gonzaleza-Barbu, veleposlanika Španjolske u Republici Hrvatskoj.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuo je zadovoljstvo i zahvalio Veleposlaniku na posjeti. „Imali smo prigodu razgovarati o prošlosti grada Vukovara, njegovoj sadašnjosti i perspektivama. Drago mi je što sam imao priliku Veleposlanika Španjolske upoznati s perspektivama razvoja našega grada te potencijalima koje on  nudi i razgovarati o budućim suradnjama na području kulture i gospodarstva te ekonomije“, istaknuo je Sušac.

Veleposlanik je ovom prilikom zahvalio Gradu Vukovaru na susretljivosti i ugodnom prijemu. „Ovo je moj prvi posjet izvan Zagreba i drago mi je da je to upravo Vukovar. Bilo je vrlo zanimljivo čuti više o gradu, njegovoj prošlosti, ali i sadašnjosti te ga kroz razgovor upoznati iz različitih aspekata. Siguran sam kako će se suradnja ostvariti na brojnim područjima.“, zaključio je Veleposlanik te dodao kako će Vukovar zasigurno posjetiti ponovno, već 18. studenoga prilikom obilježavanja Dana pada grada Vukovara.

Osim posjete Gradu Vukovaru, veleposlanik Nj.E. Juan Gonzalez-Barba u Vukovaru je otvorio izložbu „Najduže putovanje – Prva plovidba oko svijeta“, a povodom obilježavanja 500. obljetnice dovršetka prvog putovanja oko svijeta (1522. – 2022.) koju su osmislili i organizirali Španjolska kulturna akcija i Ministarstvo kulture i sporta Kraljevine Španjolske.

Izložba je otvorena u čitaonici Državnog arhiva u Vukovaru, a otvorenju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.