{gallery}2015/06/08/02{/gallery} Gradonačelnik Ivan Penava s dogradonačelnikom Marijanom Pavličekom te pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goranom Martinovićem danas je obišao spomen obilježje Sotinskim žrtvama gdje se susreo s predstavnicima Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sotin kao i članovima obitelji iz Sotina koje još uvijek traže svoje najmilije.

„Sotin broji 68 žrtava Domovinskog rata, a od toga se njih 18 još uvijek traži.
Ovaj je križ već dugo vremena mjesto okupljanja u vrijeme žalosnih obljetnica, a sada ćemo urediti i njegovu okolicu kako bi park postao zaista mjesto dostojanstva kakvo žrtve i zaslužuju. Bitno je to što ćemo po završetku radova na ovome mjestu imati ispisana imena poginulih i nestalih kako se njihova žrtva nikada ne bi zaboravila," rekao je gradonačelnik u svome obraćanju kod spomen obilježja.

I ovim je putem gradonačelnik Penava apelirao i pozvao na suradnju one koji znaju mjesta grobnica i stratišta kako bi članovi obitelji konačno mogli dostojanstveno pokopati svoje bližnje. „Svaki je dan u obiteljima nestalih bremenit i nema prave riječi kojima se može opisati njihova bol. Na nama je da im pružimo podršku, a izgradnja spomen obilježja samo je jedan od načina," naglasio je gradonačelnik Penava.

Grad Vukovar, zaključno dana 18. prosinca 2014. godine, potpisao je Ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Planum Građenje d.o.o., iz Vukovara. Ugovorena cijena radova s naknadno ugovorenim pregovaračkim postupkom iznosi 745.869,87 kuna s PDV-om. Radovi bi trebali biti završeni krajem kolovoza.

Do sada su izvedeni; pripremni radovi, ručni iskopi, strojni iskopi temelja, betoniranje armirano betonskih temelja, armirački radovi, izolatorski radovi, u tijeku su dobava, polaganje i spajanje kabela, armirački radovi, iskopi mješovitog materijala pješačkih površina te betonski radovi. Vrijednost do sada izvedenih radova 95.000,00 kuna sa PDV- om.