{gallery}2015/05/27/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obišao je u pratnji zamjenika Marijana Pavličeka i pročelnice UO za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijane Grubišić novi proizvodni pogon u Vukovaru. Nakon otvorenja proizvodnih pogona tvornice za proizvodnju lijekova Yasenka d.o.o i tvornice za proizvodnju remenja Gumix-alastor d.o.o , u razmaku od samo nekoliko mjeseci proizvodnju je u Vukovaru proširila i tvrtka Aktiv obuća d.o.o.

-Tvrtka se bavi proizvodnjom obuće specijalne namjene, a krajnji korisnici su vatrogasci, policija, vojska. Isključivo radimo za njemačkog partnera koji radi po cijelom svijetu. Tijekom svibnja i lipnja ove godine ćemo zaposliti 30, a do kraja 2015. godine još 30 novih radnika. Tendencija rasta tržišta tijekom posljednjih godina govori da će se potrebe za povećanjem proizvodnje u tvornici Aktiv obuća d.o.o Vukovar nastaviti i u 2016. godini te se s pravom očekuje porast proizvodnje i broja zaposlenih oko 20 posto godišnje. Do mjeseca srpnja ovdje planiramo postići proizvodnju od 300 pari gornjih dijelova obuće dnevno – rekao je Željko Valečić, direktor tvornice Aktiv obuća d.o.o.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava podsjetio je na problem nedostatka prostora za proizvodnju, unatoč postojećim pogonima nekadašnjeg „Borova", na što je ukazivao krajem prošle godine. Konkretno, radilo se upravo o potrebama tvornice za proizvodnju obuće i komunikaciji s vlasnikom Željkom Valečićem.
-Moram izraziti zadovoljstvo što tvrtka nije otišla u neki drugi grad i što je pronađeno ovakvo rješenje na Priljevu. Zahvaljujem investitoru na tome, ali moram istovremeno zahvaliti i mojim suradnicima kojima očito dobro ide posao otvaranja novih pogona. O tome najbolje govore tri tvrtke koje su došle u posljednjih šest mjeseci nakon jednog turobnog desetljeća kada su u Vukovaru tvrtke uglavnom zatvarale svoja vrata. Pozitivnu priču nastavljamo i dalje te uskoro krećemo i s novim paketom poticajnih mjera. Tako ćemo osim 13 aktivnih pripremiti i 4 nove mjere kojima ćemo u pozitivnom smislu pogoditi proizvođače. Želimo poticati svako novo radno mjesto u proizvodnji, olakšati tvrtkama lakši marketinški pristup i nastupe na raznim sajmovima. Vukovar već jeste najatraktivniji za ulagače, a sa ovim mjerama to ćemo i dodatno potvrditi. Vjerujem da će to biti brzo prepoznato i od mnogih drugih u Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon obilaska novog pogona tvornice za proizvodnju obuće u Vukovaru.