{gallery}2015/03/24/01{/gallery} Grad Vukovar je u svojoj vijećnici ugostio članove kazališta Sichuan Huge Puppen Troup i Jinjiang Hand Puppet Troup iz NR Kine, kolijevke lutkarske umjetnosti, koji sudjeluju na ovogodišnjem Lutkarskom proljeću sa nagrađivanim predstavama na mnogim svjetskim festivalima.
Zamjenica gradonačelnika Marija Budimir i pročelnica UO za kulturu i turizam Marina Sekulić upoznale su goste iz daleke zemlje sa aktualnostima te značajem koje Vukovar ima u povijesti stvaranja i obrane Republike Hrvatske u Domovinskom ratu. U ime djece Vukovara upućene su i riječi zahvalnosti na vrhunskim izvedbama ponajboljih umjetnika među svjetskim lutkarima. Predstavnici kazališta izrazili su zadovoljstvo zbog gostovanja u Vukovaru te svim gradovima i mnogim općinama Vukovarsko-srijemske županije, gdje su na jedan poseban način osjetili iznimno gostoprimstvo i „toplu ljudsku dušu stanovnika".
Na boravak i nastup u Vukovaru umjetnike iz Kine zauvijek će podsjećati Vučedolska golubica koju su primili iz ruku zamjenice gradonačelnika Marije Budimir.