Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nakon niza posjećenih gradova održao je lokalnu radionicu 20. veljače i u Županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Cilj radionica je informiranje potencijalnih korisnika o mogućnostima koje su ima na raspolaganju prema Programima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te dostupnim sredstvima i natječajima Fonda u 2015. godini. Među sudionicima radionice nalazili su se i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te predstavnici zainteresiranih gradskih tvrtki.
Uvođenje cjelovitog sustava gospodarenja otpadom i uopće održivog upravljanja resursima, energijom i energentima, otpadom i zaštićenom prirodom naša je zajednička zadaća, a za ispunjenje zakonskih obveza i međunarodnih ciljeva Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguralo poticajna sredstva i stručnu pomoć. Samo u prošlog godini je za projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti odobreno više od milijardu kuna sredstava, čime su pokrenuti projekti vrijedni 1,7 milijardi kuna – naglasili su predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Hrvoje Dokoza održao je prezentaciju na temu „Održivo upravljanje resursima – predstavljanje aktivnosti Ministarstva okoliša" pri čemu je naglasio da je od izrazite važnosti zajednička suradnja općina, gradova i županija te participacija županija u programima energetske učinkovitosti.
U daljnjem izlaganju Mario Klubučar iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavio je plan javnih poziva i natječaja u 2015. tijekom koje je predviđeno 36 javnih poziva i natječaja vrijednih više od 600 milijuna kuna. U energetici ih se planira 24, a u zaštiti okoliša 12.