Gradsko vijeće Grada Vukovara u svom punom sastavu (21 vijećnik) zasjedalo na 5. sjednici održanoj 5. prosinca 2014. godine.

Aktualni sat gradonačelnika trajao je kraće nego inače, jer su klubovi vijećnika HDZ-a i HSP dr.AS odlučili svoja pitanja ostaviti za iduću sjednicu s obzirom na vrlo obiman dnevni red današnje sjednice. Gradonačelniku Ivanu Penavi bila su upućena pitanja o radu Fonda za obnovu i razvoj Grada Vukovara, odnosno ignoriranju gradskih čelnika Vukovara koji nisu pozivani na sjednice od strane potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, koji obnaša i funkciju predsjednika Fonda; teškom stanju u tvornici „Borovo" za koje nema previše optimističnih riječi ; projektu Pučke kuhinje u Vukovaru koji bi se u početnoj fazi počeo ostvarivati početkom proljeća; istražnim radnjama u gradskoj tvrtki „Komunalac" koje neće ugroziti radnike i tvrtku; strategiji razvoja Grada Vukovara koja dijelom ovisi o strategijama na državnoj i županijskoj razini ; (ne)postojanju pismene ili usmene zabrane direktoru HRV-a za objavljivati izjave dužnosnika ili vijećnika iz redova SDP-a na što je odgovoreno kako nema nikakvih zabrana; izborima za Mjesne odbore u gradu Vukovaru koji bi se po planu trebali održati 2016. godine; smanjivanju plaće gradonačelnika i njegovih zamjenika o čemu će vijećnici uslijediti pisani odgovor; cenzuriranju pitanja gradonačelnika putem službene Internet stranice Grada koje ne postoji, osim sadržaja koji nisu primjereni ili se odgovora direktno na upit bez objavljivanja u javnosti što ovisi o osjetljivosti teme i osobe koja traži odgovor; javnoj dražbi službenih automobila i povećanju rashoda za zaposlene koji su usmjereni na racionalizaciju i stručno osnaživanje zaposlenih u gradskoj upravi s posebnim naglaskom na Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju.

Među čak 26 točaka dnevnog reda najviše rasprave bilo je u vezi donošenja odluke o izmjenama i dopunama proračuna Grada Vukovara za 2014. kao i donošenja Proračuna Grada Vukovara za 2015. godinu.

Odlukom o izmjenama i dopunama Proračun Grada Vukovara za 2014. godinu sadrži: primitke i izdatke u iznosu 131.652.000,00 kn, rashode i izdatke 131.800.000,00 kn i raspoloćživa sredstva iz prethodne godine –višak u iznosu 148.000,00 kn.

Gradsko vijeće Grada Vukovara većinom glasova (11 ZA, 4 PROTIV i 5 SUZDRŽANi) donijelo je proračun Grada Vukovara za 2015. godinu koji sadrži: prihode i primitke u iznosu 175.248.610,00 kn, rashode i izdatke 203.400.000,00 kn i raspoloživa sredstva iz prethodne godine – višak u iznosu 28.151.390,00 kn.