{gallery}2014/10/28/07{/gallery}Održavanje plovnih putova i projekti koji su usko vezani uz luke, pristaništa i razvoj infrastrukture na rijeci Dunav teme su 6. Foruma Prioritetnog područja 1A Dunavske strategije koji se održava 21. i 22. listopada u organizaciji Lučke uprave Vukovar i Agencije za vodne putove.

- Na konferenciji sudjeluje preko 100 uzvanika iz svih podunavskih zemalja što pokazuje da je interes za projekte koji su vezani izravno uz Dunav jako velik i ovo je prilika da se tijekom dva dana ljudi međusobno povežu, razmjene ideje za nove projekte i sklope nova partnerstva. To je i nama u Lučkoj upravi cilj jer zapravo sudjelujući na ovakvim konferencijama direktno stupamo u kontakt s našim kolegama iz drugih podunavskih zemalja, a znamo da svi imamo iste probleme i zajednički cilj, a to je razvoj plovidbe Dunavom te razvoj luka i pristaništa, rekla je Božana Matoš, ravnateljica Lučke uprave Vukovar.

Sudionicima konferencije pozdravne riječi uputio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te posebno naglasio veliki potencijal za razvoj Vukovara kroz partnerstvo zemalja Dunavske regije. Kao jedan od uspješnih primjera naveo je sudjelovanje grada Vukovara u nedavno završenom projektu DAHAR koji je za cilj imao upravo razvoj manjih luka na Dunavu.