Grad Vukovar na inicijativu gradonačelnika Željka Saboa organizira 15. siječnja svečano obilježavanje 15. godišnjice završetka mandata UNTAES-a i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo sa suradnicima i djecom iz vukovarskih vrtića i osnovnih škola te Sinišom Cmrkom iz Udruge optimisti simbolično je ispod križa na ušću rijeka Vuke i Dunava pustio Vukovarski lančić optimizma u Dunav.

Navedeni lančić privezan je za vijenac kojeg je osobno iz Dunava pustio istaknuti član Udruge Tuljan Duško Rudež, a koji se ovom prigodom po 22 put tradicionalno i okupao u Dunavu.

Puštanje Vukovarskog lančića optimizma prvi je korak u realizaciji ideje Siniše Cmrka koji u rujnu planira postaviti rekord u Guinnessovoj knjizi rekorda puštajući najveći lančić optimizma upravo u Vukovaru.

Organizatori: Grad Vukovar, Društvo naša djeca, Udruga optimisti i Udruga Tuljan

Još novosti iz programa obilježavanja 15. godišnjice završetka mandata UNTAES-a i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja...

U petak 11.01. u Sportskoj dvorani u Borovu naselju održan je Kuglački turnir „Grad Vukovar – 15 godina u miru i toleranciji" dok je u subotu 12.01. u Dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića održan Međunarodni turnir veteranskih ekipa u malom nogometu.

{gallery}2013/01/14/04{/gallery}