U tijeku je jubilarna deseta Međunarodna konferencija „Razvoj javne uprave“ koju organizira Veleučilište „Lavoslav Ružička na“, a održava pod pokroviteljstvom Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske. Tema ovogodišnje konferencije je Digitalizacija javne uprave.  

Ispred Grada Vukovara sudionicima se obratila zamjenica gradonačelnika Vukovara, Ivana Mujkić koja je ovom prilikom najavila skori početak obnove zgrade Radničkog doma u Borovu naselju gdje bi Veleučilište trebalo preseliti. S ponosom je naglasila kako je proces javne nabave završen te će se kroz 20-tak dana potpisati Ugovor o izvođenju radova.

„Proces javne nabave je dovršen te očekujemo potpisivanje Ugovora o izvođenju radova s izvođačima. Obnova Radničkog doma Veleučilištu će omogućiti daljnji razvoj svojih programa, u što ne sumnjam, jer imaju stručnost i entuzijazam.  Preseljenje Veleučilišta u Radnički dom predstavlja još jedno ulaganje u obrazovanje mladih i dodatni je poticaj za njihovo usavršavanje kako bi bili još bolji u onome što rade. S obzirom kako se učestalo priča o smanjenju broja djelatnika u javnoj upravi, oni moraju postati što brži i efikasniji u svome poslu,“ rekla je ovom prilikom zamjenica Mujkić.

Dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, Željko Sudarić istaknuo je kako se 10. Međunarodna konferencija održava u mjesecu kada Veleučilište slavi 15 godina postojanja.  „Kada smo prije godinu dana s ondašnjim ministrom uprave, a današnjim ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom dogovarali ovogodišnju temu nismo znali da ćemo se zbog pandemije koronavirusa morati uključiti u digitalizaciju, prije svega nastav,e ali smo i omogućili našim studentima da se preko aplikacije upišu na Veleučilište i naš studentski dom. Dakle, naglasak je na digitalizaciji javne uprave kako bi ona bila transparentna, brza i učinkovita našim građanima,“  objasnio je dekan Sudarić.