U posjet Gradu Vukovaru stigla je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković, a u uredu gradonačelnika održan je sastanak s gradonačelnikom Grada Vukovara, Ivanom Penavom, zamjenicom gradonačelnika Ivanom Mujkić te pročelnikom Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo, Draženom Kobaševićem.

Povod posjeta Gradu Vukovaru je posjet cijeloj Vukovarskoj-srijemskoj županiji gdje će ministrica Bedeković obići sve centre za socijalnu skrb te ustanove iz sustava socijalne skrbi.

Prilikom posjeta Gradu Vukovaru ministrica Bedeković istaknula je kako je tema razgovora na sastanku bila suradnja nacionalne razine – ministarstava te lokalne i regionalne razine. „Razgovarali smo o potrebama bliže međuresorne suradnje, ali i stavili naglasak na osiguravanju kvalitetnih uvjeta za rad svih stručnjaka te sprječavanju i prevenciji svih mogućih rizičnih ponašanja“ istaknula je ministrica Bedeković.

„Bitan naglasak stavili smo i na razvijanje i oblikovanje projekata preko kojih ćemo moći povući što više sredstava iz fondova Europske unije“ kazala je ministrica te dodala kako teme razgovora svih posjeta u Vukovarsko-srijemskoj županiji za cilj imaju osigurati svim socijalnim radnicima i radnicima u sustavu socijalne skrbi sigurnost, u svrhu što kvalitetnijeg i profesionalnijeg obavljanja posla.

„Krajnji cilj i zadatak svih nas, i na nacionalnoj i  na regionalnoj razini je zadovoljstvo i kvalitetna usluga svim našim sugrađanima koji su u potrebi“ zaključila je ministrica Bedeković.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom istaknuo je kako je razgovor bio vrlo konstruktivne naravi te se zahvalio ministrici Bedeković na posjeti. „Teme sastanka bile su problematika resora obitelji i socijalne skrbi te demografije, suradnja s lokalnom zajednicom, a sve kako bi građani Vukovara, ali i svi građani Republike Hrvatske dobili maksimalno moguća dobra rješenja koja će biti na korist njima i njihovim obiteljima“ rekao je gradonačelnik Penava.

Nakon sastanka, ministrica Bedeković i gradonačelnik Penava su na Ovčari, podno spomen obilježja kod Masovne grobnice položili vijenac i zapalili svijeće te time odali počast svim brutalno ubijenim žrtvama Ovčare, ali i svim žrtvama koji su dali svoje živote tijekom Domovinskog rata.