Odlukom izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke dvije mlade Vukovarke – Hermana Dermiček i Ana Crnjac nastupit će na ovogodišnjoj smotri najboljih dizača utega Europe za seniore koje će se održati u Bukureštu od 26.-31. ožujka. Veliko je to priznanje za mlade natjecateljice, njihovog trenera Milana Kordića kao i za Klub dizača utega Vukovar. Hermana i Ana sa svojih 15,5 i 16 godina bit će najmlađe sudionice Europskog prvenstva.

Tim povodom Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je natjecateljice i njihovog trenera kako bi im izrazio svoju podršku, poželio uspjeh i zahvalio na svim sportskim postignućima kojima promoviraju naš grad.

„Ovom gestom smo željeli odati priznanje i čestitati našim dvjema mladim sportašicama koje su dobile izuzetno i hvalevrijedno priznanje pozivom u Hrvatsku dizačku reprezentaciju", rekao je gradonačelnik Penava dodavši kako će Grad Vukovar djevojkama i treneru pomoći i u financijskom aspektu, u iznosima od 5.000,00 kuna kako bi im uvjeti i odlazak na navedeno prvenstvo bili olakšani.

Anin i Hermanin trener Milan Kordić kazao je kako je nakon 50 godina koje je proveo u svijetu dizanja utega ovo izrazito veliki uspjeh koji su zajedničkim snagama postigli te se zahvalio izborniku reprezentacije što se odlučio pozvati naše Vukovarke da predstavljaju Republiku Hrvatsku na ovom Europskom prvenstvu. „Sudjelovanje na ovom natjecanju pružit će djevojkama veliko iskustvo, a svaki plasman u prvih deset bio bi izrazito veliki uspjeh", dodao je Kordić, a djevojke su napomenule kako ovakva vrsta sporta zahtjeva puno odricanja i kontinuiranog rada na sebi.

Gradonačelnik Ivan Penava poželio je natjecateljicama i treneru što bolji plasman na natjecanju u Bukureštu te poručio da ponosno predstave Republiku Hrvatsku i herojski grad Vukovar.