Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove koji se provode u okviru Projekta Vukovar – Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture. Ulice Andrije Kačića Miošića, Ulice Augusta Cesarca te Stanka Vraza. Naime, navedene su ulice raskopane već godinu i pol dana tako da njihovo stanje onemogućava normalno funkcioniranje stanovnicima. Iako već duže vrijeme gradonačelnik upozorava nadzor i izvođače radova na ovaj problem, nakon brojnih žalbi građana, odlučio je poduzeti konkretne poteze i riješiti problem što prije.
Ovom se prilikom gradonačelnik Penava susreo s nezadovoljnim građanima te im se javno ispričao uz obećanje kako će preuzeti kontrolu. Također, najavio je kako će odgovorni za ovaj problem morati i preuzeti odgovornost.
„Dvije su zime prošle, ulice su još uvijek otvorene. Ljudi prometuju u katastrofalnim uvjetima. Prije svega, dužan sam se ispričati građanima svih ulica u ovakvim uvjetima koji s profesionalnog smisla predstavljaju veliku sramotu, podcjenjivanje stanovnika ovih ulica, mene kao gradonačelnika i Grada Vukovara. Preuzimanjem dužnosti gradonačelnika nametnuo sam standarde koji su daleko iznad ovoga i najavljujem kako ovo više neću tolerirati. Preko godinu dana upozoravam na ovakvo stanje i izvođača i upravu gradske tvrtke Vodovod. Završio sam s komuniciranjem i upozoravanjem. Odgovorne će osobe morati preuzeti odgovornost i morat će snositi posljedice za ovakvo stanje u Vukovaru. Građani Vukovara ovo nisu zaslužili," zaključio je gradonačelnik Penava zatečen situacijom i odgovornima koji su se oglušili na pravila struke i nije ih bilo briga za normalan život građana jednako kao ni za molbe, upute i upozoravanja gradonačelnika da se omogući stanovnicima normalan život i rad. „Ceste nisu bile ovakve ni za vrijeme ni nakon Domovinskog rata," dodao je gradonačelnik Penava.
„Razumijem građane koji su nezadovoljni jer je izvođač pretjerano odužio realizaciju radova koji su mogli biti gotovi i prije. Krajnji rok završetka nije prekoračen, ali građani nisu smjeli biti izloženi problemima da ovakvo stanje prometnica trpe već godinu i pol dana," istaknula je direktorica gradske tvrtke Vodovod Milica Zebec naglašavajući kako je i sama upozoravala kako se ne treba odjednom otvoriti desetak gradilišta nego se treba otvarati dionica po dionica.
Predstavnik izvođača tvrtke Sokol Tvrtko Juroš najavio je kako Projekt završava krajem lipnja i bit će dovršen u roku. Zamolio je građane Vukovara za još malo strpljenja jer su u pitanju završni radovi.
„Mi pratimo svoga investitora i sve radimo u dogovoru s njime te po pravilima struke," objasnio je Juroš najavljujući kako će Ulica Augusta Cesarca biti gotova do kraja sljedećeg tjedna.