Vukovar se vratio na kartu vrhunskog sporta u Republici Hrvatskoj. Od istočne granice do Zagreba ne postoji bazen natjecateljskog ranga kakav je danas otvoren u Vukovaru.
„Najčešće pitanje posljednjih godina bilo je kada će Vukovar imati bazen. Kada bismo omogućili izlete umirovljenicima u Bizovac ili kada bismo poslali djecu i mlade na more, nametalo se isto pitanje. Vukovarci su željeli bazen i danas je taj san ostvaren. S ponosom mogu reći kako smo ispunili još jedno obećanje. Iza nas su godine truda i nastojanja da Vukovarcima omogućimo kulturu i standard života kojemu teže. Upravo nas je ta ideja vodilja dovela do najmodernijeg zatvorenog bazena od Zagreba do Iloka koji je Vukovar još jednom potvrdio kao sjedište županije, ali i šire," naglasio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava objašnjavajući kako je Grad Vukovar osnovao Javnu ustanovu Sportski objekti Vukovar koja će brinuti o radu i održavanju svih sportskih objekata pa tako i Plivališta Vukovar.
Plivalište se sastoji od dvoranskog plivališta 50 x 25 x 2 m čija vrijednost radova iznosi oko 50 milijuna kuna te od vanjskih bazena (dva bazena, tobogan, sunčalište) čija je vrijednost radova oko 10 milijuna kuna.
„Cijeli kompleks je rađen u suradnji s Olimpijskim odborom i Hrvatskim plivačkim savezom, koji su bili dostupni za sve vrste konzultacija što nas je naposljetku i dovelo do realizacije najmodernijeg plivališta po mjeri najviših svjetskih standarda", istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodavši kako će ovakav sadržaj doprinijeti turističkom sektoru gradu Vukovara, ali i cijeloj Slavoniji jer su ovakvi kompleksi u Hrvatskoj malobrojni.
Projekt je zbog svoje veličine i važnosti osmišljen, proveden i financiran od Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a pod nadzorom predsjednice Ljiljane Blažević.
„Kompletna investicija od 62 milijuna kuna financirana je iz državnog proračuna putem Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Bila sam voditelj projekta i imala sam fantastičan tim koji je ostvario da Vukovar ima najsuvremenije opremljene bazene za natjecanja u čitavoj Hrvatskoj. Objekt je multifunkcionalan. Osim unutarnjeg bazena i dva vanjska imamo i unutarnji i vanjski amfiteatar, posebne svlačionice za građane i posebno za sportaše, imamo tribine i ugostiteljske objekte, odnosno restoran i kafić te pet poslovnih prostora za najam jer smo vodili računa o samoodrživosti objekta kako bismo odmah razvili infrastrukturu koja ostvaruje prihode," rekla je Ljiljana Blažević, predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Ravnatelj Javne ustanove "Sportski objekti Vukovar" Ivan Szabo naglasio je kako im je u cilju unaprijediti sportsku infrastrukturu u gradu Vukovaru te značajno doprinijeti razvoju sporta, a time i kvaliteti kulture života građana jer je, kako kaže, sport idealan medije za okupljanje.