{gallery}2016/12/10/05{/gallery} Povodom održavanja sjednice Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vukovar je posjetio premijer Andrej Plenković te se tom prilikom sastao s gradonačelnikom grada Vukovara Ivanom Penavom.

Tema sastanka se nadovezala na proteklu sjednice Vlade RH održane 17. studenog u gradu Vukovaru na kojoj je gradonačelnik Penava ministrima u Vladi prezentirao analizu stanja i predložio smjernice za razvoj grada Vukovara. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković ovim je putem gradonačelnika upoznao s poduzetim koracima i daljnjim planovima za pomoć Vukovaru, a koji uključuju dolazak stranih investitora u grad koji bi otvaranjem pogona trebali napraviti značajne pomake u gospodarstvu te osigurati posao za nekoliko stotina Vukovaraca.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo suradnjom no naglasio je kako su ovo tek sitni koraci prema vrhu te da se suradnja mora nastaviti istim intenzitetom kako bi Vukovar postao prosperitetniji grad za sve njegove građane.