U Uredu gradonačelnika je održan sastanak službe protokola, Hrvatske vojske, MUP-a i osiguranja koji su uložili znatne napore u organizaciju 25. godišnjice sloma obrane grada Vukovara.

Gradonačelnik Penava se tom prilikom još jednom zahvalio svima uključenima u realizaciju događaja i napomenuo kako je organizacija prošla u najboljem redu, s manjim zamjerkama na kojima će se raditi kako bi se izbjegle i poboljšale u idućim godinama obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Kao najveći iskorak istaknuta je Kolona sjećanja predvođena hrvatskim braniteljima Vukovara i članovima obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara te je usuglašeno da se takva praksa treba primjenjivati i u budućnosti.

Načelnik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Miro Bradić istaknuo je kako 18. studenog 2016. godine nije zabilježena niti jedna prometna nesreća, kazneno djelo ili prekršaj, a činjenicom da se radilo o 120.000 ljudi i velikoj količini vozila, to govori u prilog da je obilježavanje 25. godišnjice pada grada Vukovara prošlo u najboljem redu, mirno i dostojanstveno, kako žrtve ovog grada i zaslužuju.

Zabilježena je tek jedna prijava otuđivanja telefona, no osoba koja je isti pronašla se javila te je uređaj proslijeđen vlasniku u Split.