{gallery}2016/11/11/03{/gallery} Grad Vukovar su posjetili visoki državni dužnosnici Republike Albanije i Republike Kosova te ih je tom prilikom gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava primio u svom uredu.

Posjet je organizirala Udruga Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu. Esad Čollaku, predsjednik Unije Albanaca i Udruge Albanaca Domovinskog rata rekao je kako je albanske branitelje, kada su stali u obranu Hrvatske, vodilo to što su Hrvatsku smatrali drugom domovinom.

Ministar dijaspore Republike Kosovo, Valon Murati istaknuo je kako je Hrvatska jedna od najvećih saveznika Albanskog naroda. „Zahvalan sam što Hrvatska daje puno prava albanskoj nacionalnoj manjini, koja je upravo zbog toga ovdje vrlo organizirana", a u novom sastavu Hrvatskog sabora imamo i svog predstavnika", rekao je Murati.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, izrazio je zadovoljstvo zbog posjeta, ali i prijateljstva s pripadnicima Albanskoga naroda. „Vrlo je bitno da osjećamo prijateljstvo i da si međusobno pomažemo te da znamo da postoje ljudi i prijatelji na koje se možemo osloniti", zaključio je Penava.