Dana 14.5.2019.g. održana je početna konferencija vezana za projekt pod nazivom INsport.

Cilj projekta je povećati inkluziju djece i mladih s poteškoćama u razvoju u život zajednice kroz sport, osigurati veću dostupnost sportskih programa i sadržaja za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju na području grada Vukovara.

Nositelj ovog projekta je Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar".

Partneri na projektu su:
Osnovna škola Josipa Matoša Vukovar
Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići
Grad Vukovar

Trajanje projekta:
36 mjeseci

Vrijednost projekta
1.465.969,75 kn

Projektne aktivnosti
1. Unaprjeđenje i proširenje sportskih i rekreativnih aktivnosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom; razvoj i provedba dva nova sportska programa za 60 pripadnika ciljne skupine : Škola plivanja i Multisport program

Teo Šteter, predstavnik Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići naglasio je kako je bavljenje sportom za djecu s poteškoćama u razvoju važno ne samo zbog zdravlja i zdravstvenog aspekta, već i zbog emocionalne i socijalne komponente.
-Uključivanjem djece u redovne programe dobivamo to da se oni osjećaju ugodnije, bolje i prihvaćenije i da se ruši socijalna isključivost koja je, na žalost, još uvijek prisutna – rekao je Šteter dodajući kako će djeca kroz kontrolirani i kvalitetan rad podići svoje sposobnosti i pokazati da mogu postići puno više nego što se pretpostavlja.

Mirela Posarić, ravnateljica Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar naglasila je kako su ova djeca uspješna u sportovima kojima se mogu baviti i idu na državna natjecanja te da vesele novim sportskim aktivnostima.

U okviru projekta prilagodit će se i sanitarni čvor osobama s invaliditetom, postaviti kombinirano igralo za djecu s poteškoćama u razvoju, nabaviti malonogometni kavez i kombi vozila za prijevoz ciljane skupine, održati završno natjecanje te otići na studijsko putovanje.

Projekt je na početnoj konferenciji predstavila voditeljica Ivona Vrebac., a nazočila joj je i zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Važnost projekta za vukovarsku zajednicu prepoznala je Razvojna agencija Vukovar čija je direktorica Vedrana Žilić pohvalila zajednički rad svih dionika.