U periodu od 16. -18.01.2018. g. vaterpolisti splitskog Jadrana u posjeti su našem gradu te su gosti vaterpolskog kluba Vukovar. Ovaj posjet predstavlja nastavak intenzivne suradnje dva kluba koju je započeo naš proslavljeni reprezentativac, a odnedavno i član splitskog Jadrana- Anđelo Šetka.
Nakon osvojenog svjetskog zlata u Budimpešti, Šetka je doveo 30 tak mališana iz Vukovara u Split krajem kolovoza prošle godine i započeo fantastičnu suradnju i podršku te dodatno pojačao prijateljske veze između Splita i Vukovara.
Krajem godine, u organizaciji Sportskih novosti, Šetka je upravo radi ovoga dobio nagradu za potez godine.
Ekipa Jadrana u subotu 20. siječnja u okviru Regionalne vaterpolo lige ide na gostovanje beogradskom Partizanu. „Jadranaši„ su u dogovoru s našim vaterpolo klubom, odlučili posljednje pripreme prije ovog teškog gostovanja obaviti u Gradu heroja.
Članovi uprave VK Vukovar, uz podršku Grada Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, omogućili su gostima iz Splita najbolje uvjete za trening i pripremu te da se u Vukovaru osjećaju kao doma.
Vaterpolisti Jadrana ovom prilikom obišli su veći dio spomen-obilježja iz Domovinskog rata.
Obilazak su započeli posjetom Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar gdje ih je primio i pozdravio ravnatelj centra Krunoslav Šeremet. Zajedno su s mladim vaterpolistima VK Vukovar posjetili Spomen-dom Ovčara i poklonili se žrtvama masovne grobnice te su u pratnji gradonačelnika Ivana Penave položili vijenac na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Nakon obilaska memorijanih mjesta, vaterpolisti VK Jadran održali su trening s mladim vukovarskim vaterpolskim nadama. Trening se održao na zatvorenome bazenu Plivališta Vukovara, a popratio ga je i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te tako izrazio podršku klubovima u daljnjem radu i suradnji ističući zadovoljstvo zbog popunjenosti bazena i popratnih sadržaja.

„Drago mi je što kvaliteta vukovarskog Plivališta privlači brojne klubove iz Hrvatske, ali i cijele Europe, no još sam zadovoljniji kada vidim moje Vukovarce kako popunjavaju sve programe koje nudi Plivalište skupa s bazenom, teretanom i drugim popratnim sadržajima," rekao je gradonačelnik poželjevši uspjeh ekipi VK Jadran u predstojećoj utakmici.