{gallery}2015/02/26/05{/gallery} U četvrtak, 26. veljače 2015. god. održana je 4. sjednica Turističkog vijeća na kojoj je usvojeno Izvješće o radu Turističke zajednice u 2014. god. i Financijsko izvješće za 2014. god., kao i Izvješće o ostvarenju plana. Sukladno Zakonu o turističkim zajednicama (N.N. 152/08) Turističko vijeće ista mora usvojiti do kraja veljače i dati ih na usvajanje Skupštini turističke zajednice.

Svojim brojnim i raznovrsnim aktivnostima tijekom prošle godine, TZ grada Vukovara je uspješno provodila planirano, ali je isto tako realizirala neke od projekata koji nisu bili predviđeni planom rada, ali su uspješno provedeni te je na taj način povećan promidžbeni efekt. Jedan od navedenih projekata je i sudjelovanje u projektu Hrvatske turističke zajednice u pokretanju marketinškog koncepta promicanja turističkog prometa u razdoblju pred i posezone (PPS projekt) gdje smo uvršteni kao jedna od 22 pilot destinacije kao destinacija Srijem i Slavonija (zajedno s TZ grada Vinkovaca i TZ grada Iloka). U sklopu navedenog projekta realizirane su prezentacije u Grazu i Milanu, što je samo mali dio promidžbenih aktivnosti, od posjeta brojnih domaćih i stranih novinara, brazilske TV ekipe, radio emisije Sunčani sat (u 2015. god. dvije su emisije emitirane iz Vukovara), te posjeta agenata i turoperatora za crusing putovanja.

Prošle godine u Vukovar su zasluženo stigle i dvije nagrade; u akciji HTZ-a Čovjek-ključ uspjeha, nagradu za najiznajmljivača u Hrvatskoj dobila je gospođa Nediljka Andrejev, vlasnica smještajnog objekta Vila Rosa, a Gradskom muzeju Vukovar pripala je nagrada Simple the best.

Prošla godina je za Turističku zajednicu grada Vukovara bila izborna godina, tj. u srpnju 2014. god. isticao je četverogodišnji mandat članovima Skupštine i Turističkog vijeća, te je 21. kolovoza održana izborna Skupština za mandatno razdoblje 2014.-2018. godina.

Prošla godina je bila značajna i po tome što je obilježila 15 godina aktivnog rada Turističkog ureda i 16 godina od osnutka TZ grada Vukovara. Tijekom tog respektabilnog broja godina, TZ je dobila i neka važna priznanja i nagrade za svoj rad. Dva puta je dobila nagradu Zlatni interstas; 2008. god. za vizuelni identitet (logo TZ-a) i za doprinos razvoju turizma što je potvrđeno i zlatnim Interstasom 2012. god. Iste godine je i promidžbeni film turističke zajednice – Vukovar, za neka nova sjećanja dobio posebno priznanje na Zlatnom interstasu, ali i drugu nagradu na međunarodnom festivalu turističkog filma Das Golden Stadtdor u Berlinu. Također je realizirala projekt međunarodne suradnje Formiranje centra za unapređenje znanja u ruralnom turizmu, financiran iz europskih fondova, ali i radila svih ovih godina na dopunjavanju turističke ponude novim sadržajima, poticanju, koordinaciji i organizaciji tradicijskih, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija i sajmova.

Vukovar-Tip Travel Magazine