Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom organizirala je Maškare u Vukovaru na kojima je sudjelovalo oko 400 sudionika.

Vesela povorka ove godine je bila virtualna, svaka skupina predstavila se preko video zapisa ili fotografije nakon čega je tročlano povjerenstvo izabralo tri najbolje maske, a vrijedne nagrade omogućila je Turistička zajednica grada Vukovara.

Pristiglo je 17 prijava i pred žirijem je bio nimalo lak zadatak, jer su sve skupina bile jako dobre.

Ocjenjivalo se puno elemenata: ideja, maska, ambijent, opći dojam, kreativnost, originalnost, poruka, a prve tri maske imale su sve!

Prvo mjesto osvojila je skupina DV Vukovar 1, Mitnica, skupina Zečići i Božje ovčice s temom Astronauti, drugo mjesto DV Vukovar 2, skupina Pčelice, a tema je vesele pčelice. Treće mjesto pripalo je DV Vukovar 1, Centralni objekt, skupina Golubići, tema Domino.

Veliko hvala svim prijavljenim skupinama što su pridonijele maškaranoj atmosferi prožetoj pjesmom i plesom i na ovaj virtualan način. U veselom tonu završava peto godišnje doba, doba maškara, a mi se nadamo da se sljedeće godine vidimo uživo, na ulicama našega grada!