ZAGREBAČKA FILHARMONIJA GOSTOVALA U VUKOVARU
Izvodeći glazbeno-scenski spektakl NAPOKON ORKESTAR

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar, Hrvatskog doma Vukovar i Zagrebačke filharmonije u subotu, 29. listopada 2022. održan je tradicionalni koncert Zagrebačke filharmonije u Vukovaru, ovoga puta s programom kojeg su premijerno izveli na otvaranju ovogodišnjeg Festivala djeteta u Šibeniku. Veliki odjek među publikom i glazbenom kritikom potakao je Zagrebačku filharmoniju da ovaj spektakl ponovi i u Dvorani Lisinski u Zagrebu i u Hrvatskom domu u Vukovaru. Pred prepunom dvoranom, glazbeno-scenski spektakl oduševio je sve posjetitelje od 7 do 77 godina.

Ovoga puta zahtjevan program realizirala je ekipa Zagrebačke filharmonije i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu: scenarij: Petra i Paola Radin, autorska glazba: Marin Rabadan, režija: Petra Radin, dirigent: Krešimir Batinić; scenografija: Branko Lepen, kostimi: Dženisa Pecotić, rekviziti: Dunja Niemčić, pokret i koreografija: Tihana Strmečki, video animacija: Antonija Veljačić, oblikovatelj svjetla: Saša Fistrić, korepetitor: Viktor Čižić.

U izvedbi, uz Zagrebačku filharmoniju sudjelovali su i sopranistica Josipa Bilić i glumac Marko Hergešić.
Producentica: Zvjezdana Bardun, lektura scenarija i oblikovanje: Hrvoje Banaj. Uglazbljeni stihovi: Misao na tebe Dragutina Tadijanovića."