U Gradskom muzeju Vukovar, 24. svibnja, 2022. godine u Galeriji Oranžerija otvorena je izložba „Fotografija kao suvremeni medij“ u sklopu projekta FoTo Muzej
kojeg je nositelj Gradski muzej Vukovar uz tehničku pomoć VURE - Razvojne agencije Vukovar.

Ukupna sredstva u iznosu od 1.257.908,43 kn sufinanciran u okviru Operativnog programa Učinkoviti Ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.
Provedba projekta započela je 27.12. 2019. godine a završava zatvaranjem ove izložbe 26. 6. 2022.

Cilj projekta je bio razvoj novog kulturno-umjetničkog programa te uključivanje mladih u svrhu promicanja važnosti umjetnosti i kulture na području grada Vukovara. Ciljna skupina projekta su bili mladi od 15 do 20 godina s područja grada Vukovara.
Dva ciklusa radionica pohađali su učenici Vukovarske Gimnazije i mladi iz grada Vukovara. Radionice su provodili fotograf Domagoj Topić i kustos Gradskog muzeja Vukovar Zoran Šimunović.

Kao rezultat i produkt radionice izložena su 34 rada „ Fotografija kao suvremeni medij“ .

Na otvorenju izložbe uzvanike je pozdravila Ružica Marić, ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar koja je istakla važnost europskih projekata te se zahvalila svim sudionicima.

Darijan Zec, direktor Razvojne agencije VURA izrazio je zadovoljstvo suradnje s Gradskim muzejom Vukovar te izrazio želju za daljnjom suradnjom sa ovom i drugim ustanovama u gradu s kojima VURA ostvaruje izvanrednu suradnju.

Prisutnima se obratio voditelj projekta Zoran Šimunović, kustos Gradskog muzeja Vukovar, ističući važnost sudjelovanja mladih Vukovara. U znak zahvalnosti i sjećanja na sudjelovanje u radionici uručio je diplome svim sudionicima.

U ime Grada Vukovara goste je pozdravio Josip Paloš, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara ističući važnost zajedničkih projekata i stalnu potporu Grada, te otvorio izložbu.

Izložba je otvorena do 7. lipnja 2022. godine.