{gallery}2015/10/02/01{/gallery} Za djecu buduće polaznike osnovne škole, u Dječjem vrtiću Vukovar II, započeo je obvezni program predškole. Programom će biti provođen u periodu 1. listopada 2015.- 31. svibnja 2016. godine, u prijepodnevnim satima u vrtićima „Radost" i „Borovo".
Razigrano i raspjevano, u ugodnom rasposloženju, kroz vesele pjesme, igre u kolu i zabavne igre, obilježen je početak programa predškole. Osnovni cilj predškole je pružanje podrške i poticanje cjelovitog razvoja djeteta, doprinos stjecanju iskustava i spoznaja, izgrađivanje i razvijanje osobnosti, kompetencija, vještina i navika potrebnih za polazak u školu, dalje školovanje i život. Neposredni cilj spomenutog programa je doprinos zrelosti/ spremnosti za život i rad u školi.
Predškola je namijenjena djeci polaznicima redovitih programa vrtića kao i djeci koja nisu polaznici redovitih programa, a koja će do 1. travnja 2016.g. navršiti šest godina života. Program predškola bit će proveden u trajanju 250 sati godišnje, finansiran je iz sredstava državnog proračuna i proračuna Grada Vukovara te je za roditelje besplatan.