U organizaciji Odbora za prosvjetu Zajedničkog vijeća općina - Vukovar, uz potporu Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije - Uprave za suradnju s dijasporom i Srbima u regionu, organiziran je jednodnevni izlet predškolaca u Beograd.

Osim djece budućih polaznika osnovne škole iz Dječjeg vrtića Vukovar II, organiziranom posjetom obuhvaćena su, također, djeca najstarije dobi iz dječjih vrtića u Borovu, Trpinji, Boboti, Bršadinu i Negoslavcima, koji programe odgojno-obrazovnog rada, realiziraju na hrvatskom i srpskom jeziku.

U okviru posjete Beogradu, djeca su posjetila Pozorište lutaka Pinokio, gdje je upriličena predstava Ljepotica i zvijer, te Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije, gdje su pomoćnik ministra ambasador Aca Jovanović i ambasadorica dr. Ljiiljana Nikšić, poželjeli djeci dobrodošlicu i sretno i bezbrižno djetinjstvo, odrastanje u europskim vrijednostima i civilizacijskim tekovinama, posebice pri ostvarivanju dječjih i ljudskih prava.

Povodom obilježavanja Dana Europe, organizirane su radionice za djecu u Muzeju diplomacije, a nakon završetka radionica djeci su uručeni prigodni donacije Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije: slikovnice „Heroji ćirilice", i „Ljubičanstvena priča" kao i pokloni Zavoda za udžbenike i Turističke organizacije Beograda.
U okviru posjete, djeca su također posjetila i Beo Zoo Vrt, te razdragano razgledala brojne životinjske vrste.