U cilju promicanja ideje o važnosti ljudskih resursa u ostvarivanju kvalitete odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi, Dječji vrtić Vukovar II, organizirao je stručni skup za odgojitelje, stručne suradnike i ravnatelje Vukovarsko-srijemske županije.

Temu „Kompetentni odgojitelj" prezentirala je Larisa Ott Filipović, viša stručna savjetnica pri Službi za predškolski odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. Stručni skup organiziran je uz potporu Grada Vukovara, koji je i ovom prigodom pokazao svoju zainteresiranost za unapređivanje predškolskog odgoja i obrazovanja ne samo u lokalnoj, nego i široj društvenoj zajednici.

Osim jačanja profesionalnih kompetencija sudionika i podizanja razine teorijskog i praktičnog djelovanja u djelatnosti predškolskog odgoja, posebice treba istaknuti i značaj sinergijskog djelovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Agencije za odgoj i obrazovanje, Osnivača i dječjih vrtića u ostvarivanju ciljeva predškolskog odgoja i obrazovanja i podizanju kvalitete življenja najmlađe generacije.

Sudionike stručnog skupa pozdravile su Larisa Ott Filipović u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, RH, Luja Zamečnik, viša savjetnica za predškolski odgoj pri Agenciji za odgoj i obrazovanje-Podružnica Osijek, te Ana Živanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara.