Djeca Dječjeg vrtića Vukovar II, skupina „Vrapčići" bila su sudionici 11.-te međunarodne manifestacije „Narodna tradicija". Manifestacija je održana u organizaciji Udruženja vaspitača Vojvodine, a u suradnji s Predškolskom ustanovom „Dragoljub Udicki" u Kikindi, Republika Srbija.

Osnovni cilj manifestacije je prezentiranje rada s djecom predškolske dobi na očuvanju i njegovanju narodnih tradicijskih običaja i obreda. Osim djece iz našeg vrtića, svoj rad na očuvanju narodne tradicije, prezentirala su djeca iz predškolskih ustanova Republike Srbije (Kikinda, Temerin, Bačka Topola,Novi Sad, Kisač, Sremska Mitrovica, Bečej, Kanjža, Bogojevo), te Rumunjske (Temišvar i Cyrok).

Osim prezentiranja različitih tradicijskih običaja i obreda, za odgojitelje je organiziran okrugli stol, na kojem su koreografi i kreatori izvođenja prezentiranih točaka, u suradnji s Radmilom Petrović, predsjednicom Udruženja vaspitača Vojvodine i Mirjanom Matović, prof. etnomuzikologom, evaluirali svoj rad. Osnovni ciljevi evaluacije proveden je u cilju unapređivanja rada s djecom na očuvanju nacionalnog identiteta i kulturne baštine.