{gallery}2015/04/22/04{/gallery} Danas, na Dan planeta Zemlje, djeca iz DV Vukovar I, PO Vukovar Novi, skupina Jabučice sa svojom su odgajateljicom Anitom pošla na put koji nije bio nimalo lak. Naime, pozvani od sv. Jurja, koji je bio plemeniti vitez i veliki ljubitelj prirode, cvijeća, velikih i malih životinja... da zajedno s njime pođu u obranu Zemlje od čarobnjaka s planete Abrakadabra koji je bacio čaroliju na naš planet, hrabro su prihvatili izazov. Imali su vrlo malo vremena za djelovanje i niz zadataka za obaviti da bi došli do čarobnjaka i njegovog zmaja s kojim su se morali suočiti. S uspjehom su riješili sve prepreke i, barem na kratko, uspjeli zaustaviti katastrofu.
Suočili su se sa strašnim čarobnjakom i postali ponosni čuvari svojeg planeta Zemlje!
Za zamisliti se nama odraslima nad dječijim riječima i razmišljanjima... Na pitanje koja je njihova želja za spas Zemlje jedan od odgovora je bio i: "Da veliki, koji to još ne znaju, nauče poštivati Zemlju da mi mali ne moramo za njima čistiti!" (citat završen)
A iz fotografija koje prate naše javljanje (i kojih ima još puno ali ne mogu ovdje stati) vidjet ćete da su ozbiljni u svojem naumu da naš planet očuvaju čistim, lijepim i ugodnim za obitavanje svih njegovih stanovnika.
Ponos grada Vukovara raste i odgaja se u svijesti da je prirodno roditi se u okruženju čistoga zraka, svježine, ugodne topline i mirisa, u okolišu u kojemu ne treba nositi maske na licu kako bi se zaštitilo od smoga ispušnih automobilskih i industrijskih plinova...

Za nas koji bismo trebali biti primjer ovim malim ekolozima, i nakon svega što smo podijelili s vama, možemo samo ponoviti ove davno izrečene riječi:

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka.
Poglavica Bik Koji Sjedi