{gallery}2015/02/13/01{/gallery}Provodeći aktivnosti na temu "Obitelj", djeca skupine Vjeverice spontano su donosila u vrtić fotografije sa vjenčanja svojih roditelja. Slijedio je poticaj i dogovor - saznati kako se organizira vjenčanje, te pripremiti jedno njihovih prijatelja iz skupine, Anđele i Tome.
Napravili su plan aktivnosti koji se sastojao u upoznavanju roditelja s istim, osmišljavanja "centra ljubavi", izrade plakata riječi vezanih za vjenčanje, knjige vjenčanih, te uređivanje prostora u kojem će se "mladenci" vjenčati.
Nakon početnog iznenađenja, roditelji su se oduševljeno uključili u sve aktivnosti tako da smo jučer, 12.02. imali pravu svadbu u dvorani našeg vrtića.
"Mladenkina" mama pobrinula se oko "žive glazbe" a "mladoženjina" je priredila pravu svadbenu tortu.
Uzvanici su dobili i ružmarine kao u pravim svatovima, bilo je tu i darivanja "mladenke" dukatima od strane "svekrve", kako je to običaj u Šokadiji.
Vjenčao ih je "biskup" pred njihovim "kumovima" i razgaljenim uzvanicima. Nije nedostajalo smijeha i glazbe, a nakon "vjenčanja" organizirano je malo osvježenje za sve prisutne.