{gallery}2014/09/25/07{/gallery}Povodom obilježavanja Dana policije 29.9.2014. djeca i odgojitelji skupine „Vjeverice" posjetili su Policijsku postaju Vukovar.

Cilj naše posjete nije bio samo obilježavanje njihovog dana, već i stjecanje osnovnih znanja o prometu i prometnim pravilima, upoznavanje sa zanimanjem policajac, te razvijanje osjećaja sigurnosti i povjerenja u policajca kao pomagača u nevolji. U policijskoj postaji primili su nas jako lijepo, a susret je bio vrlo poticajan za djecu. Djecu je sve interesiralo: Što rade policajci, gdje sve ima policije, zašto nas netko mora čuvati i od koga, zašto policajci nose oružje, što sve rade prometni policajci... Nakon dobivenih odgovora pokazali su nam prostorije u policijskoj postaji, a poseban doživljaj djeci bio je sjesti na policijski motor ili ući u policijski kombi. Na povratku u vrtić ponovili smo pravila ponašanja u prometu. A likovnim tehnikama po izboru djece napravili smo izložbu dječjih radova na temu „Posjeta policijskoj postaji".

Poruka roditeljima: pazite kako se ponašate u prometu, poštujte prometne propise i sigurnosna pravila, jer djeca oponašaju vaše postupke.