Našoj odgojiteljici savjetnici Kristini Zorić Beslema odobrena je prijava za eTwinningovu mobilnost u Bratislavi na konferenciji “Getting the skills for online collaboration in kindergarten”. Kristina je boravila u Bratislavi tri dana gdje je s ostalim kolegama iz 17 Europskih i pristupnih zemalja učila kako koristiti benefite nove platforme European School Educational Platforme ESEP.

Cijeli put, smještaj i kotizaciju snosila je Agencija za mobilnost i programe EU u okviru eTwinning programskih aktivnosti koji su dio ERASMUS+ programa. Najvažnija dobrobit eTwinningove mobilnosti je stjecanje novih profesionalnih kompetencija za rad u virtualnom okruženju i praktičnoj primjeni novih pedagogija u radu s djecom. Važna stavka ovakvih oblika mobilnosti je i upoznavanje novih kolega iz različitih zemalja koje spajaju iste ideje te je tako naša kolegica Kristina zajedno s kolegicom Simonom iz Litve nositelj projekta “Our heritage for sustainable future”, kojeg su odobrile Nacionalne organizacije za potporu (NSO) u obje zemlje.

Projekt kreće u realizaciju početkom prosinca, trajat će oko šest mjeseci i u njemu će sudjelovati dva vrtića iz Hrvatske, jedan iz Norveške, po jedan iz Cipra i Litve i dva iz Bosne i Hercegovine. Raduje nas ovaj uspjeh našeg vrtića koji svoj izvrstan odgojno-obrazovni rad prikazuje i na međunarodnoj razini zahvaljujući našoj kolegici Kristini koja je predstavila uz ovaj projekta naš vrtić i u još tri međunarodna projekta.

Uskoro ćemo organizirati prezentaciju eTwinninga i njegovih mogućnosti te pozivamo sve zainteresirane praćenje naših objava i web stranice.