4.11. područni objekt Mitnica, obilježava svoj jubilarni dvadeseti rođendan.

U dva desetljeća se izmijenilo puno generacija, a brojna djeca koja su bili polaznici vrtića danas dovode svoju djecu. Za sve njih – područni objekt Mitnica bio je mjesto prvih strukturiranih učenja, razvoja samostalnosti, odvajanja od roditelja, stvaranja prvih prijateljstava i još mnogo toga.

Iz godine u godinu, nastojimo podizati kvalitetu odgojno-obrazovnog rada, a na tom punu nam iznimno podršku daje lokalna zajednica.
Stoga smo odlučili na našu rođendansku proslavu pozvati predstavnike lokalne zajednice s kojima smo najintenzivnije surađivali tijekom svih tih godina.
Predstavnici Crvenog križa, Gradske knjižnice Vukovar, Muzeja grada Vukovara, Mađoretkinje grada Vukovara, predstavnici škole stranih jezika Linguapax, Sportski objekti grada Vukovara, OŠ Mitnica s profesoricom glazbene kulture, Dunjom Marković posjetili su područni objekt Mitnicu i pripremili niz primjerenih aktivnosti iz područja svog djelovanje. Djeca su obilazila sobe dnevnog boravka i otkrivali nove spoznaje, a sve to kroz igru koja nam je uvijek glavna nit vodilja.

Predstavnici lokalne zajednice su se iznenadili što sve djeca u vrtiću znaju, kako izgledaju sobe našeg vrtića, što se sve nalazi u našim centrima aktivnosti, aktivnostima koje se provode u vrtiću s ciljem cjelovitog djetetovog razvoja i njegove pripreme za polazak u školu.

Na ovaj način smo još više učvrstili našu suradnju i za buduće generacije, a ujedno smo posvjedočili i o kvalitetnom radu u našoj ustanovi te još jednom potvrdili važnost predškolskog sustava.