"Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna, danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.''

Kao i svake godine, u našem vrtiću je također obilježen Hrvatski olimpijski dan. O Hrvatskom olimpijskom danu smo razgovarali, upoznali se s njegovim obilježavanjem, spoznali zašto je važno baviti se sportom, kakvi sve sportovi postoje, upoznali smo simboliku olimpijske zastave i krugova, koji se sve sportovi održavaju na olimpijadi.

Sve što smo naučili, potkrijepili smo i djelovanjem, pa smo do kraja dana proveli niz aktivnosti: poligon provlačenja i skakanja, košarka, gađanje mete, potezanje konopa, nogomet, boćanje, brzo hodanje po preprekama, skok u dalj, utrka, dodavanje lopte, ubacivanje lopte u koš, povuci-potegni, trčanje sa zadatkom, trčanje na 20 metara, ispitivanje snage potezanjem konopa na taktilnim otocima, skok u dalj iz mjesta, gađanje u cilj, natjecateljska igra skupljanje loptica, trčanje do cilja, hodanje s zadatkom (kesten u žlici) kao i niz likovnih aktivnosti (slikanje olimpijskih krugova, slikanje olimpijskog plamena i zastave …)

Drago nam je da je obilježavanje HOD-a postalo ukorijenjena tradicija našega vrtića.