PIDŽAMA PARY U CENTRALNOM OBJEKTU
Da se zabava u vrtiću ne događa samo dok roditelji rade – dokazuje i pidžama party organiziran u Centralnom objektu.

Organizatori ovog partija su odgojiteljice starijih skupina u suradnji s ostalim kolegicama iz objekta. Svi već znaju da odgojiteljice odlično rade odgojno-obrazovni rad tijekom dana. Ali da odgojiteljice znaju i prirediti pidžama party za pamćenje – to smo tek sad otkrili.
Čim se smračilo, zabava je počela, a sadržavala je niz osmišljenih aktivnosti. Mrak je stvorio idealne uvijete za istraživanje vrtićkog dvorišta kojeg po danu poznamo jako dobro, ali po noći predstavlja pravi izazov. Da stvar bude još zanimljivija – predškolarci su u timovima sudjelovali u potrazi za blagom koja je pobudila natjecateljski duh, izoštrila njihova čula, potaknula ih na logičko povezivanje i zaključivanje te timski rad.

Jelovnik za pidžama party je bio sljedeći: pizza i palačinke koje su, za vrijeme traganja za skrivenim blagom, odgojiteljice ostalih skupina – pripremile za klince i klinceze.
Uslijedile su ostale planirane aktivnosti: razbijanje pinjate zatvorenih očiju, glazbene stolice u blagovaoni, modna revija u pidžamama te gledanje crtića na velikom platnu.

Poseban je doživljaj probuditi se ujutro u vrtiću. Nakon noći prospavane u vrtiću, uslijedilo je oblačenje, umivanje, pranje zubi, doručak, društvene igre, boravak na dvorištu ...
Nekoj djeci je ovo prvo noćenje bez roditelja. Dojmovi su i više nego pozitivni. Djeci će ovo svakako ostati zapamćeno iskustvo.

Veliko hvala svim odgojiteljicama koje su i ovu ideju realizirale. Upravo ovakvi događaji govore o jačini odgojiteljskog poziva. Upravo ovakvim događajima činimo da našoj djeci djetinjstvo ostane zapamćeno po prekrasnim uspomenama. Kroz igru učimo. Kroz zabavu učimo. A odgojiteljice u DV Vukovar I – upravo to i omogućuju.