{gallery}2016/04/25/05{/gallery} U sklopu obilježavanja Dana Grada Vukovara održan je VU CYCLING – biciklijada za rekreativce i amatere u organizaciji udruge Biciklivo-rekreativo Vukovar.

„Ovo je druga biciklijada radnog naziva „ I ja vozim za obnovu vukovarskog vodotornja" iz razloga što je i ove godine, kao i prethodne manifestacija humanitarnog karaktera, stoga ćemo dio sredstava uplaćenih kotizacijama sudionika uplatiti za projekt obnove vukovarskog vodotornja", rekao je predsjednik udruge Damir Sabo.

Biciklijadu je otvorio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava koji je sudjelovao u defileu gradskim ulicama od park-šume Adica do Vodotornja gdje se održalo fotografiranje te povratak u Adicu.

Za djecu je upriličen edukativni program – škola sigurne vožnje u park-šumi Adica dok su sudionici započeli vožnju. Grand tour iznosio je 70 kilometara, a vozilo se rutom Adica – Sotin –Opatovac –Lovas – Mikluševci – Tompojevci – Berak – Orolik – Slakovci –Svinjarevci – Negoslavci – Adica, a Light tour 40 kilometara rutom Adica – Sotin –Opatovac –Lovas – Sotin –Vukovar – Adica.

Po povratku je započelo druženje gdje je dodijeljena nagrada i održana tombola za sudionike vožnji.

Na biciklijadi je ove godine sudjelovalo 330 prijavljenih odraslih osoba i preko 80 djece, a organizatori za iduću godinu najavljuju još veći odaziv.