{gallery}2015/11/26/01{gallery} Udruga Vukovarski leptirići započinje veliku humanitarnu akciju pod nazivom Pozovi za naš let u šareni svijet.
Udruga djeluje na području grada Vukovara, no okuplja članove iz cijele Vukovarsko - srijemske županije te susjedne Osječko - baranjske županije i trenutno broji 83 korisnika usluga. Postoji od 2011. godine, a u samo 3 godine rada postigla je veliki uspjeh na području rane rehabilitacije djece s višestrukim teškoćama što je čini važnim čimbenikom u regionu obzirom na broj djece o kojima se skrbi kao i terapijskim postupcima koje provodi.

Kako su rehabilitacijski postupci koje provodi udruga surogat rehabilitaciji koju ne osigurava i ne provodi država u našim županijama, dovođenjem u pitanje opstojnosti udruge i programa koje sprovodi, velik broj djece ostao bi bez minimuma rehabilitacijskog standarda. To bi kroz izgubljeno vrijeme za medicinsku intervenciju učinilo nepopravljivu štetu djeci i obiteljima te ih se dovelo u situaciju razvoja raznih zdravstvenih i psihičkih komplikacija te egzistencijalnih poteškoća obitelji. U udruzi se provodi i igraonica u trajanju od tri sata dnevno u kojoj su uključena djeca slabijeg imovinskog statusa te djeca s poteškoćama u razvoju zbog socijalizacije jer nisu sva uključena u redovne vrtiće i školu za djecu s poteškoćama.

Postoji opravdana potreba za sljedećim socijalnim i zdravstvenim uslugama:

- Poludnevni boravak za djecu ili igraonica u trajanju od 4 sata dnevno
- Neurofeedback terapija
- Fizioterapija
- Radna terapija
- Senzorna terapija
- Edukacijski rehabilitator
- Logoped
Kako je kod nas zdravstvo na dosta niskom nivou, posebice vezano za rad sa djecom s poteškoćama u razvoju, nema dovoljno educiranog kadra, želimo predstaviti i nove metode koje su kod naše djece pokazala zavidan napredak, želeći tako dopuniti naše siromašno viđenje djece s poteškoćama u razvoju, njihov napredak i kvalitetu života, koja se tretiraju u 21. stoljeću kao teret društva. To su sljedeće terapije:

- Kvantno integriranje primitivnih refleksa laserom
- Tomatis
- Tui Na
- Brain Gym

Sve dok se ne bude sustavno ovaj problem riješio roditelji i civilno društvo bit će prinuđeni praviti humanitarne akcije.Stoga molimo sve ljude dobra srca da se uključe u akciju i pomognu malenim leptirićima. Otvoren je i humanitarni broj. Svi koji žele pomoći mogu POZVATI ZA NAŠ LET U ŠARENI SVIJET 060 933 933