{gallery}2014/06/09/03{/gallery}Udruga Mađara grada Vukovara sudjeluje u programu Dan otvorenih vrata udruga 2014.. U ulici Marina Držića 7 navedena udruga pripremila je i organizirala prigodan kulturni program kroz koji su prezentirane aktivnosti udruge poput izrade Mađarskog ručnog rada i drukiranja.
Posjetitelji su mogli vidjeti postavu Mađarske sobe s izložbom ručnih radova s mađarskim motivima, isprobati narodne nošnje i zaplesati tradicionalne plesove Mađara.
Danu otvorenih vrata Udruge Mađara grada Vukovara nazočio je i predstavnik UO za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Siniša Mitrović.
Cilj Dana otvorenih vrata udruga 2014. je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata udruge u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima.
Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.
Više o događanju na http://www2.daniudruga.hr/zupanija/16/