{gallery}2014/06/04/03{/gallery}U Hotelu Lav održan je tematski seminar „Učinimo korak naprijed„.
Nazočne je pozdravila pročelnica UO za društvene djelatnosti, zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i nacionalne manjine Dragica Holoker – Radumilo. Prisutni izlagači na navedenom seminaru u ime odjela za društvene djelatnosti bili su i Dalibor Žigić te Siniša Mitrović.
Seminar je organiziran u sklopu projekta „Korak naprijed", kojeg provode PRONI Centar za socijalno podučavanje, Grad Vukovar i Europski dom Vukovar, a kojim se želi podržati i razviti radne sposobnosti dugotrajno nezaposlenih pripadnika nacionalnih manjina, korisnika socijalne pomoći Grada Vukovara, kroz provedbu odgovarajućih obrazovanih aktivnosti za tržište rada, psiho-socijalne potpore, praktičnog rada i promoviranje međusektorskog partnerskog pristupa u području socijalne uključenosti i društvenog sudjelovanja.
Javnost je već upoznata s napretkom i postignutim rezultatima konkretnih izobrazbi, povećanju kvalifikacija i zvanja korisnika, kao i podizanju radnih vještina i resocijalizaciji istih, ali i stjecanjem praktičnih radnih vještina kroz proces kreiranja i rada Tima za provedbu projekata i događanja u zajednici.
Upravo taj Tim za provedbu projekata sastavljen od 10 korisnika projekta, koji su stekli različita znanja i vještine, u potpunosti samostalno, organizirao je i proveo ključnu aktivnost projekta – tematski seminar „Učinimo korak naprijed".
Osim činjenice da članovi ciljne skupine organiziraju i provode ovu projektnu aktivnost zanimljivost tematskog seminara leži i u činjenici da će se po prvi puta za stolom okupiti relevantne institucije koje rade s ovom ciljnom skupinom i sami članovi ciljane skupine s ciljem iznalaženja smjerova u odnosu i radu s lokalnim primateljima socijalne pomoći te prijedloga rješenja za poboljšanje njihove situacije. Ovi razgovori rezultirali su zajedničkim preporukama koje će biti upućene mjerodavnim institucijama.
Projekt "Korak naprijed" (Step forward-eng.) ukupne vrijednosti 117.051,26 eura je financiran uz potporu Europske unije kroz program darovnice „Uspostava podrške u socijalnom uključivanju izapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina" u okviru IPA IV. komponente „Razvoj ljudskih potencijala" u iznosu od 104.973,76 eura, odnosno približno 793.560,00 kuna.