pic tn 01Dana 4. travnja, u prostorijama Razvojne agencije Vukovar, osnovana je Vukovarska energetska zadruga. Za upravitelja Zadruge jednoglasno je izabran Siniša Kovačić, za predsjednika Skupštine Jugoslav Holik, a za predsjednika Nadzornog odbora Danijel Rehak.

Misija Vukovarske energetske zadruge jest obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost učiniti dostupnima svakom privatnom, pravnom i društvenom subjektu, a sve kako bi se umanjila, a potom i potpuno eliminirala ovisnost o nestajućim i sve skupljim fosilnim gorivima.

Vukovarska energetska zadruga će budućim zadrugarima omogućiti;

1. Korištenje usluge i/ili sudjelovanje u radu Zadruge kao članovima ili vanjskim suradnicima

2. Procjenu optimalnih zahvata na svojoj nekretnini iz područja obnovljivih izvora energije (OIE) i energetske učinkovitosti (EE)

3. Postavljanje fotonaponske elektrane od projekta, preko ishođenja statusa povlaštenog proizvođača električne energije, do nabavke i montaže pogona

4. Realizaciju drugih OIE i EE zahvata od projekta do izvedbe

5. Informativna predavanja za stanovništvo i druge interesne i društvene skupine vezano za mogućnosti korištenja OIE i EE

6. Edukaciju poduzetnika zainteresiranih za izvođenje instalacija OIE i EE

7. Osmišljavanje i realizaciju komunalnih elektrana

8. Osmišljavanje i realizaciju sustava za pohranjivanje energije

9. Osmišljavanje i realizaciju zahvata na javnoj infrastrukturi koji smanjuju potrošnju energije i/ili omogućavaju ponovnu uporabu prirodnih resursa (vode, npr.)

10. Osmišljavanje i realizaciju projekata e-mobilnosti

Svi zainteresirani mogu se s upitima obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te broj 098/956-92-98.