Svjetski dan činjenja dobrih djela, događaj je koji je inicirala i pokrenula organizacija Good Deeds Day.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobrih djela Udruga žena Vukovar je kreirala i provela aktivnost koju su podržale brojne institucije i ustanove sa područja grada Vukovara. U suradnji sa Proni centrom Vukovar, Gradom Vukovarom, Vukovarsko-srijemskom županijom, Dječjim vrtićima Vukovar 1 i Vukovar 2, Osnovnom školom Siniša Glavašević, Klubom osoba treće dobi, Javnom vatrogasnom postrojbom Vukovar, Decernom j.d.o.o. izradili smo 18 kućica za ptice i reciklirali više od 100 tetrapaka od kojih smo izradili hranilice za ptice.

Danas, 8.4.2022. smo u park šumi sa Adica sa Javnom vatrogasnom postrojbom Vukovar, odgojiteljicama i djecom iz predškolskih skupina Dječjeg vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 , Proni centrom Vukovar i Gradom Vukovarom napunili naše hranilice i zajedno sa kućicama za ptice ih postavili u našoj park šumi Adica.

Cilj nam je bio potaknuli djecu na recikliranje želeći na taj način kod njih ujedno i razviti svijesti o dobrobiti volontiranja od malih nogu.

Provedbom ove aktivnosti djecu i mlade smo osvijestiti o važnosti očuvanja i zaštite prirode, ali smo ujedno i ukazali na važnosti potrebe i dobrobiti recikliranja te im na zanimljiv način pokazati da uz malo truda i kreativnosti, mogu  pretvoriti u uporabne i estetske predmete koristeći otpadne materijale iz domaćinstva.

Dijeleći iste vrijednosti, o važnosti brige i očuvanja prirode zajednički možemo bolje doprinijeti podizanju kulture volontiranja, razvoju naše lokalne zajednice i spremnosti za bezrezervno pomaganje drugima.