Na pokladni utorak, 5.ožujka, u organizaciji Europskog doma Vukovar u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, održana je kreativna radionica s temom tradicijskih maski.

Aktivnost je dio projekta "Pokretne slike prijateljstva", financijski podržanog sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a provodi se u suradnji s već spomenutom srednjom školom u Osijeku i organizacijama okupljenim u mrežu Mladi ujedinjeni u miru (Youth united in peace – YUP Mreža).

Projekt se temelji na umjetničkim aktivnostima mladih, gdje će se kroz kreativno umjetničko stvaralaštvo prikazati kultura i tradicija ove regije i ukazati na bogatstvo različitosti naroda sa prostora Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije (Vojvodine).
Materijali (fotografije i snimke) prikupljeni tijekom aktivnosti, ali i raznih obilježavanja običaja u našim sredinama, koristit će se u izradi kratkoga filma.

Grupa mladih kreativaca, učenika srednje umjetničke škole pod vodstvom mentorice osmislit će i kreirati film temeljen na kulturnim vrijednostima baštine i tradicije ali i njihovoj suvremenoj svakodnevici koja ih bez obzira na sve različitosti spaja kroz zajedničke interese i ljubav prema glazbi, plesu, umjetnosti,... Film će biti prikazivan tijekom 2019. godine na događanjima organiziranim od strane Europskog doma Vukovar i YUP Mreže.