Lions klub Vukovar u suradnji s Općom županijskom bolnicom Vukovar i bolnicom hrvatskih veterana organizirao je sad već tradicionalni, 5. Znanstveno stručni simpozij "Dr. Vladimir Emedi", a u povodu obilježavanja 27. Svjetskog dana bolesnika. Simpozij je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH.

"Skup je posvećen poznatom vukovarskom liječniku Vladimiru Emediju koji je za života bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja i kojemu je pacijent uvijek bio na prvom mjestu" istaknula je moderator simpozija Zdenka Floršić.

"Više od 220 liječnika, medicinskih sestra, fizioterapeuta, ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika, volontera i gostiju iz cijele Slavonije i Baranje okupilo se u vukovarskom hotelu Lav na 5. Znanstvenom stručnom simpoziju dr. Vladimir Emedi", istaknuo je Igor Tot, dopredsjednik LC Vukovar te nadodao "Namjera okupljanja je razmjena iskustava, druženje, upoznavanje i prigodna stručna predavanja. Ujedno se zahvaljujem svima onima koji liječe bolesnike i skrbe o njima, a to su ponajprije zdravstveni djelatnici svih profila te brojni socijalni, vjerski djelatnici, ali i ostali nezdravstveni djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih."

Skupu se u ime Grada Vukovara obratila i pozdravila sudionike zamjenica gradonačelnika gospođa Ivana Mujkić.

Ravnateljica OŽB Vukovar doktorica Vesna Bosanac pohvalila je rad vukovarskih lionsa, pozdravila sve predavače i sudionike skupa te prigodno otvorila skup. Istaknula je kako vukovarska bolnica i njeni zaposlenici pružaju usluge i aktivnosti za očuvanje i unaprjeđenje zdravlja i sprječavanju bolesti, predano rade na ranom otkrivanju bolesti i pravodobnom liječenju te pružaju zdravstvenu njegu i rehabilitaciju na vrlo visokom nivou uz konstantna ulaganja u kontinuirane edukacije i stručna usavršavanja svih zaposlenika OŽB Vukovar.

Prigodna predavanja za ovogodišnji simpozij, koja su prijavljena i bodovana u 4 komore zdravstvenih djelatnika priredili su: Gorjan Opačić, dr.med., spec. ortoped i traumatolg, Petar Trek, dr. med., spec. internista, Stjepan Jelica, mag. physioth. v. pred., Đekić Željko, bacc. physioth., Biljana Bunjevac Horvatić, dr. med., spec. infektolog, dr.sc. Agneza Aleksijević, mag.med.techn., v. pred., Ankica Vlačić, mag.med.techn. i Nikola Drobnjak, dr. med., spec. psihijatar, subspecijalist socijalne psihijatrije.