Mirovna grupa mladih Dunav od 22.-30.11.2018. u Vukovaru organizira i provodi projekt i trening za mlade pod nazivom „Let's talk about IT".
Na treningu sudjeluju mladi koji rade s mladima u 13 partnerskih organizacija iz Albanije, Turske, Bugarske, Makedonije, Gruzije, Italije, Engleske, Španjolske, Litvanije, Estonije, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Mladi iz navedenih zemalja sudionici su ovog treninga kojeg facilitiraju 3 trenera specijaliziranih za online i offline IT platforme.

Cilj treninga je poboljšati i unaprijediti znanja i digitalne vještine osoba koje rade s mladima, a koje su potrebne za uspješno provođenje kampanje, promocija aktivnosti za mlade i izgradnja kapaciteta, osnaživanje i efektivno sudjelovanje mladih u novim medijskim okruženjima.
Glavni cilj bit će dostignut kroz specifične aktivnosti tijekom projekta:
-učenje mladih vještinama korištenja kreativnih medijskih alata ( kao što su blogovi, online platforme, web stranice, društvene mreže, audio/video sadržaj, mobilne aplikacije itd.)
-dublje razumijevanje mogućnosti za efektivno korištenje digitalnih medijskih alata za outreach i promociju
-pružiti mladim youth workrerima kompetencije za razvoj promotivnih planova kampanje

Ovaj projekt ima fokus i na borbi protiv diskriminacije i govora mržnje online kroz razvoj edukacijskih kompetencija i praktičnih vještina.

Projekt je financiran od strane programa Erasmus + te sufinanciran sredstvima Grada Vukovara, a provodi se u Vukovaru.