Dana 10. i 11. travnja 2017. godine korisnici UZOSIO Golubica Vukovar sudjelovali su na natjecanju Specijalne olimpijade Hrvatske u združenoj atletici u Puli koje je održano u organizaciji Škole za odgoj i obrazovanje – Pula.

Važno je istaknuti da smo mi i Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije Pula jedine roditeljske Udruge koje su sudjelovale u natjecanju, dok su svi ostali natjecatelji iz 13 Ustanova koje skrbe za osobe s intelektualnim oštećenjem.

Kroz dva dana natjecanja naši su korisnici nakon svečanosti otvaranja igara, paljenja olimpijskog plamena, sudjelovali u kvalifikacijskim utrkama, te na samim natjecanjima. Na natjecanja su se kvalificirali naših 5 natjecatelja, koji su osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

Naši korisnici su po prvi puta sudjelovali na natjecanju u združenoj atletici, stoga smo na njihove rezultate jako ponosni, a oni su sretni što su imali priliku biti na predivnom putovanju koje se itekako isplatilo uloženim trudom i radom.